Spørsmål og svar

TV-aksjonen 2020

I oktober ønsker vi i Hentepant å være med å støtte TV-aksjonen og WWF sitt arbeid mot plast i havet. Koronaviruset har tvunget TV-aksjonen til å tenke alternativt og med hjelp fra Hentepant kan vi skape penger av pant. Pengene som samles inn går uavkortet til TV-aksjonen sitt viktige arbeid.

Jeg vil gi bort panten min, hvordan går jeg frem for å gjøre dette?

For å gi bort pant må du registrere deg som giver. Når den du har valgt å gi bort panten til har innsamling vil du motta SMS med link. Følg denne linken og bekreft om du ønsker at foreningen skal komme denne gangen eller ikke.

Tar dere imot utenlandsk pant?

Vi kan ta imot enkelte enheter hvis det er blandet med vanlig pant. Vi og våre medlemsforeninger som henter pant får ikke betalt for utenlandsk pant så vi prøver å unngå det.

Hva er så bra med digital pantedugnad?

Vi tilbyr et panteabonnement med jevnlige innsamlinger. Alle registrerte givere i HentePant mottar varsel på SMS i forkant av hver innsamling, og i denne meldingen skal de svare på om de har pant de vil gi bort. De som henter panten får så et skattekart med markører på alle steder det er pant som kan hentes. Digital pantedugnad betyr at foreningene slipper å printe flyers, slipper å kjøre rundt med flyers, slipper å kjøre rundt å se om noen har lagt ut pant og slipper å stå ved panteautomaten selv. Vi fikser alt dette!

Hvem kan registrere seg som hentere?
HentePant er en løsning beregnet for foreninger, organisasjoner, skoleklasser og tilsvarende grupper.
Kan jeg bytte forening jeg gir bort pant til?

Ja, absolutt. Du kan til enhver tid velge deg en ny forening du ønsker å gi bort panten til.

Kan jeg velge selv hvem som skal få panten?

Ja! Vi ser på oss selv som en lokal grasrotandel hvor du som gir bort panten din kan selv velge hvem som skal ha den.

Hvor mye får foreningen av panten min?

Foreningen du velger å gi bort panten din til får 70 prosent av alt. Staten får 6% merverdiavgift av totalen og Hentepant får 24%. Dette er hvis foreningen henter panten selv med våre digitale løsninger. Vi har også andre løsninger for foreninger som kunder ønsker å verve givere.

Hentepant, 9007 Tromsø