Personvern

(Sist oppdatert: 06.02.20)
HenteP AS (heretter “Hentepant” eller “vi) er eier av plattformen Hentepant.no og er behandlingsansvarlig for behandlingen av personopplysninger. Denne personvernerklæringen forklarer hvordan Hentepant samler inn og bruker personopplysninger.
Personvernerklæringen oppdateres fortløpende. Dersom vi vesentlig endrer måten vi behandler personopplysninger på, vil vi varsle om dette på nettsidene våre.
1. Beskrivelse av behandlingen

Registrering
Registrering på Hentepant sin plattform skjer enten ved at du selv registrerer deg på hentepant.wpengine.com eller ved at en organisasjon du har tilhørighet til registrerer deg. Opplysningene som registreres er telefonnummer og bostedsadresse.

Dersom du har blitt registrert av en organisasjon skal du ha mottatt forutgående varsel fra den aktuelle organisasjonen om at din adresse og telefonnummer overføres til Hentepant, samt ha fått muligheten til å reservere deg mot at dine opplysninger overføres til oss.
Dersom du ikke har mottatt slikt forutgående varsel, ber vi deg om å ta kontakt med oss. Kontaktinformasjon finner du i pkt. 3 nedenfor.
Bruk av tjenesten
Når du er registrert på Hentepant sin plattform, vil vi bruke opplysningene som er oppgitt (telefonnummer og adresse) for å tilby vår tjeneste. Telefonnummeret benyttes for å sende deg SMS om panteinnsamling i ditt område eller som en organisasjon du er medlem i organiserer. Adressen din benytter vi for å kunne plukke opp pant dersom du ønsker å gi pant til én eller flere innsamlingsaksjoner.
Brukerstøtte mv.
Dersom du tar kontakt med oss for brukerstøtte eller for å utøve dine rettigheter i samsvar med pkt. 3 i denne erklæringen vil vi behandle de opplysningene som er nødvendige for å imøtekomme den aktuelle forespørselen.

Dersom du ringer oss, vil ditt telefonnummer bli lagret sammen med opplysninger om når du ringte og hvor lenge samtalen varte. Dersom en telefonsamtale er knyttet til en enkeltsak, vil det kunne bli skrevet et notat som journalføres etter samtalen. Henvendelser på e-post vil bli besvart og arkivert i vår e-postløsning.
Spørreundersøkelser
Vi kan komme til å be deg om å delta i en spørreundersøkelse. Når vi gjennomfører spørreundersøkelser, vil vi alltid informere om formålet med den, og hvorvidt den er anonym eller ikke. Hentepant vil ikke dele opplysningene med andre eller bruke opplysningene til andre formål enn det som er angitt i den aktuelle forespørselen.
2. Rettslig grunnlag for behandling av personopplysninger
Når du selv registrer deg på hentepant.wpengine.com er det rettslige grunnlaget for registreringen ditt samtykke. Dersom du registreres via en organisasjon du er medlem i er registreringen basert på en interesseavveining.

Den videre bruken av opplysningene er nødvendig for å levere tjenesten til deg. Det samme gjelder når vi yter brukerstøtte eller svarer på andre henvendelser fra deg.

Utsendelsen av spørreundersøkelser er basert på en interesseavveining.
3. Dine rettigheter
Personvernregelverket gir deg flere rettigheter (se nedenfor). Du kan utøve dine rettigheter ved å sende en e-post til hei@hentepant.no. Du har krav på svar uten ugrunnet opphold, og senest innen 30 dager.
Innsyn i egne opplysninger
Du kan be om en kopi av alle opplysninger vi behandler om deg.
Korrigering av personopplysninger
Du kan be oss rette eller supplere opplysninger som er feilaktige eller misvisende.
Sletting av personopplysninger
I gitte situasjoner kan du be oss slette opplysninger om deg selv. Merk at du også selv kan slette dine kontoopplysninger ved å logge deg inn på hentepant.wpengine.com.
Begrensning av behandling av personopplysninger
I noen situasjoner kan du også be oss begrense behandlingen av opplysninger om deg.
Protestere mot behandling av personopplysninger
Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i våre oppgaver eller på bakgrunn av en interesseavveining, har du rett til å protestere på vår behandling av opplysninger om deg.
Dataportabilitet
Dersom vi behandler opplysninger om deg med grunnlag i samtykke eller en kontrakt, kan du be oss om å overføre opplysninger om deg til deg eller til annen behandlingsansvarlig.
Du kan klage på vår behandling av personopplysninger
  • E-post: postkasse@datatilsynet.no
  • Telefon: +47 22 39 69 00
  • Postadresse: Postboks 8177 Dep., 0034 Oslo, Norge
6. Databehandlere
Hentepant kjøper enkelte tjenester fra tredjeparter. Dersom slike tredjeparter får tilgang til personopplysninger som Hentepant er behandlingsansvarlig for, inngås det databehandleravtale med den aktuelle tredjeparten som pålegger denne å behandle opplysningene i tråd med våre instrukser, gjeldende lovgivning og denne personvernerklæringen.
7. Informasjonskapsler
Hentepant benytter seg av såkalte informasjonskapsler eller cookies for å bedre din brukeropplevelse når du besøker våre nettsider. En informasjonskapsel er en tekstfil som ved besøk på eller interaksjon med en nettside legges i din nettlesers internminne.

De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert. Vi gjør oppmerksom på at dette vil kunne føre til at Hentepants nettjenester ikke vil fungere optimalt. Nettsiden nettvett.no forklarer hvordan du kan administrere informasjonskapsler i din nettleser.
Informasjonkapsel Domene Beskrivelse Databehandler*
_ga .HentePant.no Benyttes til å skille mellom brukere ved å tildele et tilfeldig generert nummer som klientidentifikator. Google Analytics
_gat .HentePant.no Benyttes til å redusere forespørselshastigheten – begrenser innsamlingen av data på høye trafikksteder. Google Analytics
_gid .HentePant.no Benyttes til å skille mellom brukere. Google Analytics
fp .HentePant.no Facebooks primære annonsecookie som brukes til å levere annonser, samt måle og forbedre annonsens relevans. Facebook

Hentepant, 9007 Tromsø